Welfare

Welfare

WELFARE is al jaren een begrip in Belfeld, vooral op het gebied van handwerken.
In de tijd dat handwerken nog populair te noemen was, tot de jaren negentig, telde de Welfare een groot aantal deelnemers. Er werd zoveel gemaakt, dat het vrijwel zeker is dat het merendeel van de huishoudens in ons dorp wel het een of ander product in huis heeft en…..eenmaal iets aangeschaft, deze schorten, dekservetten, sokken etc. gaan een leven lang mee.
De laatste jaren is er wat dat betreft wel iets veranderd. De handwerkkunst wordt niet meer zo gewaardeerd en de aanschaf is meestal een stuk duurder dan de machinaal vervaardigde, ook heel mooie spullen uit de derdewereldlanden.

Wij zijn nu een leuke groep van gemiddeld 18 deelnemers, bestaande uit enkele handwerksters, harde kern, maar ook mensen die wenskaarten maken of kaarten en rummicup spelen.
Er wordt een stuk minder geproduceerd maar toch kunnen we ieder jaar nog een paar verkoopdagen organiseren en met de opbrengst kunnen weer nieuwe materialen worden aangeschaft.

Het accent van de bijeenkomsten is meer op het gezellig samen zijn komen te liggen en ter gelegenheid van bijzondere feestdagen, zoals Pasen of Kerstmis zijn er doe-middagen, meestal worden er dan bloemstukjes gemaakt door en voor de deelneemsters.

Wij hebben domicilie gekozen in `t Pronkeppelke, het is een zeer comfortabele ruimte en veel deelnemers wonen in de omgeving, dus gemakkelijk bereikbaar.

Wij, de vrijwilligers hebben nog een wens; het zou mooi zijn als er nog enkele nieuwe deelnemers bij zouden komen.

Namens de vrijwilligers,

Marij Cox